Verloop peutersessie (1,5 tot 2,5 jaar)

Doelstelling: “Laten zijn” in een veilige, attractieve omgeving.

De activiteit vindt plaats in een afgebakende en veilige ruimte met duidelijke afgesproken regels. De begeleiders zullen jou en je kind helpen daarin jullie “weg” te zoeken en te vinden.

Maar let op: er is geen parcours dat moet afgelegd worden! Je kind kan op verschillende plaatsen (“eilanden”) spelen.

Elke sessie is gebaseerd op het principe van vrije en spontane motoriek. Je kind (en hij/zij alleen!) beslist wat het doet en niet doet, zolang het zijn eigen veiligheid noch die van anderen in gevaar brengt. Het kan en mag zelfs dat je kind niets doet of het kan zijn dat het vraagt dat je meespeelt!

Dit is “LATEN ZIJN”!

Tijdens de sessie zullen er na verloop van tijd verschillende momenten worden aangeboden. Het is een aanbod en geen verplichting!! De begeleiders kunnen bvb. een moment bepalen waar sommige kinderen kunnen verzamelen om samen iets te beleven.

Er is tijdens elke sessie een moment waar we samen een dansje uitvoeren.

De peuters krijgen ook de kans om reeds een gedeelte van het parcours van de kleuters te gebruiken, zodat de overgang naar de oudere groep geleidelijk kan gebeuren.

Eventueel kan het kind, als het dat zelf wenst, ingaan op suggesties van de ouders of begeleiders. Je kan, rekening houdend met de interesse van je kind, allerlei voorstellen doen “zullen we samen naar iets kijken?”, “zullen we daar in die hoek spelen?”, “zullen we met de bal spelen?”,….

Het afsluiten van een sessie daarentegen is wel steeds een gezamenlijk moment.